Onze missie

Een opleiding heeft een missie. Hoewel er altijd raakvlakken zullen zijn bij de diverse richtingen, onderscheidt elke opleiding zich aan de hand van visie, missie en einddoelen. Wanneer die niet duidelijk zijn, weet je nooit waar je naar toe werkt en blijft het rommelen in de marge. Onze missie voor de opleiding Multi Disciplinair Coach/Therapeut is helder en gestructureerd, zoals de opleiding zelf en luidt als volgt:

Het opleiden tot multi-disciplinair coach/therapeut door persoonlijke ontwikkeling en doorontwikkeling van coaching en therapeutische vaardigheden. De student wordt door middel van zelfreflectie uitgenodigd kritisch naar zichzelf te kijken met als oogmerk te groeien naar een werkelijk authentiek persoon en kundig coach/therapeut.

Hoewel de methodiek onder meer put uit diverse bronnen, staat zij los van religie, cultuur, leer of overtuiging, respect dat in principe alle systemen waardevolle aspecten bevatten.
De coach en therapeut leren om te gaan met zowel de mogelijkheden als de beperkingen van coach technieken en de therapeutische interventies en heeft hierin een belangrijke verantwoordelijkheid.

De docenten van de opleiding zijn zich terdege bewust van de wisselwerking tussen de studenten en henzelf, en nemen de verantwoordelijkheid voor hun eigen proces, in de wetenschap dat ook zij voortdurend in ontwikkeling zijn. Zij zijn ten volle bereid dit leerproces met de studenten te delen, waar dit constructief en opbouwend is voor de studie’s coach en therapeut.
Een uitgebreid netwerk van Multi Disciplinaire Coach/Therapeuten die in staat zijn de wachtlijsten in Nederland van in psychische nood verkerende jongeren en ouderen eindelijk in korte tijd weg te werken. Ook kunnen afgestudeerde Multi-Disciplinaire Coach/Therapeuten op het gebied van rouwverwerking (dood, echtscheiding, ander verlies) een betekenisvolle rol in de samenleving vervullen.